fbpx

Pizzarolletjes

Een driekhoek is een meetkundig figuur die bestaat uit drie punten…
Ja meetkunde, nooit mijn favoriete vak geweest op school. Wel handig voor deze rolletjes.
Van rechthoek naar driehoek, een kleine stap maar deze is wel lekker.

Pizzarolletjes

Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 12 rolletjes

Ingrediënten
  

  • 1 vel rechthoekig pizzadeeg
  • 100 g half zongedroogde tomaten
  • 250 g tomatenbasis voor pizza
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel Grana Padano kaas
  • 1 theelepel oregano
  • peper
  • zout
  • 150 g geraspte mozzarella

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Neem een blender en doe de half zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, mosterd, Grana Padano, oregano erin en mix tot een glad geheel. Voeg langzaam de tomatenbasis toe aan het mengsel en mix nog even verder tot alles mooi gemengd is.
  • Proef en kruidt indien nodig met peper en zout.
  • Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.
  • Leg het pizzadeeg op een bakpapier vlak op je werkvlak. Bestrijk het met de tomatentapenade. Strooi er de gerapste mozzarellakaas over.
  • Neem een pizzaroller en snijd het deeg in 2 op de lange zijde. Dan snijd je driehoeken per helft. Een smalle basis zorgt ervoor dat je driehoek 2 lange zijden heeft.
  • Rol het deeg op. Beginnende aan de basis, zo naar de punt.
  • Leg de rolletjes op de bakplaat en bak deze in de oven gedurende 15 minuten.

Notities

Als tomatenbasis gebruik ik de pizza a casa van Elvea. Ik vind deze lekker van smaak.
De afmetingen van het pizzadeeg die ik gebruik is 28x32cm.