fbpx

Muffins met blauwe bessen en yoghurt

Niets zo lekker als iets zoets om te eten. Deze muffins met yoghurt zijn een guilty pleasure.
Gemaakt zonder boter en suiker maar toch zoet. Heerlijk bij een goed kopje koffie of thee.

Muffins met blauwe bessen en yoghurt

Gang Tussendoortje
Porties 20 muffins

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 200 g Zusto
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 g witte yoghurt
  • 10 cl melk
  • 3 handvol blauwe bessen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Zet de bakvormen op de plaat.
  • Klop de eieren met de suiker goed.
  • Zeef de bloem. Meng deze daarna met het bakpoeder.
  • Voeg de yoghurt bij het eiermengsel.
  • Voeg daarna de bloem met het bakpoeder toe.
  • Meng alles goed tot een soepel deeg onder toevoeging van de melk.
  • Doe de blauwe bessen bij het deeg en roer even om.
  • Vul de bakvormen tot 2/3 vol.
  • Verlaag de oven naar 200 graden en bak de muffins 15 minuten.

Notities

Ik gebruik Zusto in plaats van suiker. Zusto is een suikervervanger maar die van smaak geen verschil heeft en die van gewicht ook 1 op 1 is.
Dit kan uiteraard ook gemaakt worden met gewone suiker.
Ben je geen fan van yoghurt en mag het iets meer zijn? Vervang de yoghurt door 125g boter. Deze smelt je en voeg je bij het mengsel alvorens je de bloem en bakpoeder toevoegt.
De bessen kunnen ook door ander fruit of lekkers vervangen worden. Laat je gevoel spreken.