fbpx

Tajine met kip

Tajine met kip

Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 kippenbouten
  • 1/2 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 2 wortels
  • 1/2 courgette
  • 1/2 butternut pompoen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • een handvol rozijnen
  • een handvol pistachenoten
  • 1/4 gekonfijte citroen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel ras el hanout
  • een snuifje cayennepeper
  • 1 stukje verse gember
  • 225 g couscous
  • 225 g kokend water
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 eetlepel arachideolie
  • bladpeterselie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Zet de tajine op een middelhoog vuur en doe er de arachideolie in.
  • Kruid de kippenbouten met peper en zout. Bak goed bruin in de tajine. Eenmaal aangebakken leg je ze opzij op een bord.
  • Schil de pompoen en snijd deze samen met de paprika, wortels, courgette, sjalot in grove stukken en doe ze in de tajine.
  • Plet de knoflook. Voeg bij de rest van de groenten. Roer alles goed om.
  • Pel de gember en rasp deze. Snijd de schil van de gekonfijte citroen in kleine stukjes en voeg deze samen met de gember bij de groenten.
  • Pel de tomaat, snijd in 4 en voeg deze toe bij de andere groenten.
  • Leg de kip op de groenten en zet het deksel op de tajine. Laat sudderen op een laag vuur gedurende ongeveer 50 minuten.
  • Voeg na 40 minuten de rozijnen toe en zet het deksel er terug op.
  • Doe de couscous in een kom, doe er kokend water over en dek af. Laat de couscous al het vocht opnemen.
  • Na 50 minuten leg je de kippenbouten even opzij en meng je de couscous onder de groenten. Leg de kippenbouten terug in de tajine en strooi er de pistachenoten en bladpeterselie over. Serveer.