fbpx

Pie of the Caribbean

Pie of the Caribbean

Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 250 ml melk
  • 60 ml room
  • 3 eieren
  • 45 g suiker
  • 10 g Maizena
  • 15 g bloem
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 100 ml room
  • 2 eetlepels ananassap
  • 1 mango
  • paar takjes rode bessen

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Neem een taartvorm van ongeveer 28cm en leg er bakpapier in. Leg daarin het kruimeldeeg en snijdt de restjes deeg die erover komt, eraf.
  • Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat deze omhoog komt bij het bakken.
  • Leg een extra bakpapier op het deeg en doe daarin bakparels. Heb je dit niet, kan je ook ongekookte rijst nemen. Dit noemen we blind bakken.
  • Bak het deeg gedurende 15 minuten. Doe nadien de bakparels of rijst eruit en laat afkoelen in de vorm.
  • Breng de melk en 60ml room aan de kook op een zacht vuur.
  • Snij de vanillestok overlangs door en schraap de zaadjes eruit. Doe dit samen in de melk.
  • Scheid de eieren en doe de dooiers in een mengkom. Het eiwit hebben we niet nodig.
  • Klop de eidooiers los en voeg de suiker toe. Mix goed tot je een luchtige massa hebt.
  • Voeg de bloem en de Maizena toe en klop alles goed.
  • Giet een beetje van de warme melk bij het eiermengsel. Giet dan het mengsel over in de pan met melk. Blijf roeren en laat de pudding indikken. Van zodra er luchtbellen ontstaan, is de pudding klaar. Verwijder het vanillestokje.
  • Giet de pudding in een grote schaal, leg er een vel vershoudfolie op zodat er geen vel vormt. Laat afkoelen in de koelkast.
  • Klop de 100ml room op samen met de bloemsuiker.
  • Als de pudding afgekoeld is, doe je het ananassap erin en roer je om. Voeg daarna de slagroom toe. En meng voorzichtig alles goed.
  • Doe het mengsel op de taartbodem en verdeel deze zodat het overal gelijk is.
  • Pel de mango en snij in partjes. Verdeel deze over de taart. Werk af met een paar takjes rode bessen.