fbpx

Goddelijke lasagne

Goddelijke lasagne

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • lasagnevellen
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 aubergine
  • 1 grote wortel
  • 1 kleine courgette
  • 1 gegrilde paprika
  • 140 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes arrabbiata
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 g tomatenpassata
  • scheutje rode wijn
  • 1 theelepel spaghettikruiden
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • klontje bakboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml melk
  • nootmuskaat
  • 100 g geraspte kaas

Instructies
 

Lasagne

  • Snij de aubergine, courgette, wortel, gegrilde paprika, sjalot en knoflook in kleine stukjes.
  • Doe wat olijfolie in een pan en bak daarin het gehakt. Kruid met peper en zout.
  • Doe wat olijfolie in een grote kookpot en voeg de gesneden groenten toe. Laat wat stoven.
  • Voeg het gebakken gehakt toe bij de groenten samen met het scheutje rode wijn. Roer even om.
  • Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en tomatenpassata toe en roer.
  • Voeg de kruiden toe en laat pruttelen om een middenhoog vuur tot de groenten gaar zijn.
  • Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Neem een ovenschaal. Begin met wat saus op de bodem, leg daarop de lasagnevellen. Herhaal dit tot je ongeveer een halve centimeter van de bovenkant van de ovenschaal bent.

Bechamelsaus

  • Doe een klontje boter in een klein sauspannetje en laat smelten.
  • Voeg de bloem toe en zet terug op het vuur. Roer goed zodat het niet gaat kleven.
  • Doe de melk erbij en roer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Blijf roeren tot de saus de dik is geworden.
  • Doe de saus bovenop de lasagne. Werk af met wat geraspte kaas.
  • Zet de lasagne in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Notities

De gegrilde paprika heb ik zo gekocht. Je vindt er kwalitatief goede in de supermarkt. 
De lasagnevellen die ik gebruik, zijn gedroogde.