fbpx

Sorbet van komkommer

Ik hou van gin-tonic. En dan nog het liefste Hendrick’s gin met een schijfje komkommer erbij zoals het hoort.
Dit gaf mij het idee om er iets anders mee te doen. Beetje spelen met smaken en experimenteren met komkommer bracht met tot dit.
Lekker als nagerecht maar kan ook gerust als origineel hapje bij de aperitief. Het zit eigenlijk een beetje tussen granité en sorbet. Hiermee kom je verrassend en lekker uit de hoek.
Lekker fris en subtiel van smaak.

Sorbet van komkommer

Gang Nagerecht
Porties 1 liter

Equipment

  • ijsmachine

Ingrediënten
  

  • 500 g komkommer (ongeveer 2 komkommers)
  • 3 eetlepels limoensap
  • 50 g suiker
  • 200 ml water
  • een snuifje zout
  • 1 scheutje gin

Instructies
 

  • Ontpit de komkommer. Schillen hoeft niet. Dit heeft een mooie kleur aan de sorbet. Snij de komkommer in stukken.
  • Doe de komkommer in een blender en voeg het limoensap toe. Mix tot een puree.
  • Doe ondertussen de suiker samen met het water in een steelpan en zet op het vuur. Breng aan de kook. Eenmaal het kookt, zet je het vuur zachter en laat je dit nog 2 minuten pruttelen. Daarna laat je het afkoelen. Het moet volledig afgekoeld zijn.
  • Voeg de helft van de suikersiroop bij de komkommerpuree en doe dit in de ijsmachine. Laat draaien tot deze dik en koel is. Daarna doe je de sorbet in een doosje en zet je dit een aantal uren in de diepvriezer.
  • Neem een glaasje of potje en leg er een bolletje sorbet in. Voeg een scheutje gin toe en werk eventueel af met een partje limoen.

Notities

Heb je geen blender, kun je ook een mixer gebruiken.
Als gin koos ik voor Hendrick’s omdat deze goed pas met komkommer en tevens ook mijn lievelingsgin. Maar wees vrij om gelijk de welke te kiezen of als je zonder alcohol wilt, kun je ook een frisse tonic nemen en daarvan een scheutje bij doen.