fbpx

Pastaschotel met curry en geitenkaas

Ik ben een pastalover en combineer heel veel smaken met elkaar. Deze combinatie curry, prei, geitenkaas is heerlijk.
Geen fan van geitenkaas? Geen probleem, een geraspte Emmental kan ook perfect. Laat jullie fantasie werken en combineer naar goesting.
Dit is een gerecht die heel snel klaar is dus je hoeft helemaal geen uren in de keuken te staan na een drukke werkdag of als je gasten hebt.

Pastaschotel met curry en geitenkaas

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g pasta
  • 2 preistengels
  • 250 g champignons
  • 200 g hesp blokjes
  • 140 g zure room
  • 150 ml melk
  • 200 g geitenkaas (buche)
  • een koffielepel currypoeder
  • een koffielepel kurkumapoeder
  • een klontje boter
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Zet een kookpot met water op het vuur. Als het water kookt, doe je de paste erin en kook je hem gaar.
  • Snij ondertussen de prei en champignons in stukken. Neem een pan, doe er een klontje boter in en voeg de groenten toe als de boter gesmolten is. Kruid met peper, zout, currypoeder en kurkumapoeder. Bak gaar. Voeg de hesp blokjes toe en bak nog even aan.
  • Voeg de zure room roer los. Voeg daarna de melk toe. Kruid eventueel nog bij indien nodig. Laat hem even pruttelen.
  • Giet de pasta af en voeg deze bij de groenten in de pan. Roer goed om. Zet het vuur uit.
  • Snij de geitenkaas buche in schijfjes en leg deze bovenop de pasta.
  • Zet de pan in de oven gedurende een 10-tal minuten.

Notities

Als pasta heb ik farfalle gebruikt maar je kan eender welke pasta gebruiken.
Je kan de hesp blokjes gerust weglaten om het er een vegetarisch gerecht van te maken.
Ik gebruik een pan die in de oven mag om afwas te sparen. Vind ik ook gezellig om dit zo op tafel te zetten zodat iedereen kan opscheppen. Zorg dan wel voor dat je en ovenwand over de steel doet zodat niemand zichzelf kan verbranden.