fbpx

Broccolischotel met rösti’s

Ik hou van groenten op allerlei manieren. Je kijkt misschien raar op van de combinaties in dit gerecht maar geloof me, het is heel lekker!
Tomatensaus met ansjovis erin?! Nee, ik ben niet gek geworden. Dit heeft een lekkere toets.
Ik kleur graag buiten de lijntjes en daar is deze saus een voorbeeld van.

Een lekker twist in de keuken, heerlijk toch.

Broccolischotel met rösti’s

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Veggie
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Broccolischotel

  • 2 stronken broccoli
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 ansjovisfilets
  • peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • olijfolie
  • 100 g geraspte mozzarella

Rösti's

  • 6 bloemige aardappelen
  • 1 sjalot
  • peper
  • zout
  • enkele takjes bieslook
  • boter

Instructies
 

Broccolischotel

  • Maak de broccoli mooi, doe deze in een kookpot met water en breng aan de kook tot ze gaar zijn. Giet ze daarna af in een vergiet.
  • Ondertussen maken we de saus. Pel de sjalot en de knoflook en snij in grove stukken.
  • Zet een kookpot op het vuur met een scheutje olijfolie en voeg de sjalot en knoflook toe. Laat even stoven.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat even aanbakken. Doe daarna de tomatenblokjes erbij en roer om.
  • Voeg de ansjovisfilets toe samen met de peper, paprikapoeder en salie. Laat pruttelen om een laag vuur voor ongeveer een kwartiertje.
  • Mix de saus glad met een staafmixer. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe.
  • Doe de broccoli in een ovenschotel en strooi de mozzarella erover. Zet even onder de grill in de oven om te gratineren.

Rösti's

  • Schil de aardappelen en spoel ze even af. Rasp deze grof. Niet meer spoelen nu maar eventueel wat droog deppen met een handdoek.
  • Pel ondertussen de sjalot en snij in fijne reepjes. Snij de bieslook fijn. Voeg deze samen met de geraspte aardappelen en sjalot in een mengkom en voeg de peper, zout toe. Meng goed door elkaar.
  • Zet een pan met een klontje boter erin op het vuur. Neem een hoopje van de aardappelen en leg deze in de pan. Bak deze mooi bruin langs beide zijden. Herhaal dit toe ze allemaal gebakken zijn.
  • Serveer alles op een bord en werk eventueel nog af met een takje bieslook.

Notities

De ansjovisfilets heb ik gebruikt uit een blikje in olijfolie. Ik gebruik geen zout want daar zorgen de ansjovisfilets voor. Ik gebruik 3 filets, wil je het wat minder zout dan gebruik je er maar 2.
Ik heb hier geen vlees geserveerd maar je kan gerust hierbij een stukje vlees serveren. Ik zou dan kip nemen. Dat is niet te zwaar en overheersend van smaak.