fbpx

Hesperolletjes met groene asperges

Een alternatief voor witloof en die perfect past in de lente. Dit gerecht is het helemaal.
Het oogt mooi, is snel klaar en het is lekker.

Ik hou van groene asperges. Op om het even welke manier ook. Dit vind ik eens iets anders.
Ik heb er gekookte aardappelen bij geserveerd maar kan evengoed met een lekker stukje stokbrood.

Hesperolletjes met groene asperges

Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 12 groene asperges
  • 4 sneden gekookte hesp
  • 250 ml light room
  • 150 g geraspte kaas
  • een scheutje melk
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snij het harde gedeelte van de asperges. Doe ze nadien in een kookpot met water en kook ze beetgaar.
  • Doe de light room in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Eenmaal het kookt, zet je het vuur laag en voeg je kaas toe. Als de saus te dik wordt, kun je een scheutje melk toevoegen. Kruid met peper en zout.
  • Neem een snede hesp en rol daarin 3 asperges. Herhaal dit tot alle asperges op zijn. Zorg ervoor dat de topjes zichtbaar zijn.
  • Leg de rolletjes in een vuurvaste schotel en doe de saus erover. Zorg ervoor dat je enkel over de hesp saus doet. Doe er eventueel nog wat geraspte kaas over.
  • Plaats de schotel in de oven en zet deze op grillstand. Laat grillen tot er zich een mooi goudbruin korstje vormt.
  • Serveer met eventueel een gekookte aardappel.