fbpx

Beercan chicken met groentepasta en gegrilde bloemkool

Dit is zo’n lekker gerecht. Malse, sappige kip en veel groenten. Een smaakbommetje.
Dit is gerecht waar er een beetje werk aan is voor de voorbereiding maar als alles klaarstaat is het enkel timen om af te werken.
De frisheid van de Labneh brengt het gerecht naar een hoger niveau. Een heerlijke smeuïge toets.

Beercan chicken met groentepasta en gegrilde bloemkool

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Kip

  • 1 volledige kip
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 1 blikje bier
  • 1 blikje cola

Bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 1 eetlepel Za'atar
  • 1 eetlepel Vadouvankruiden
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 3 eetlepels Labneh
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Groentenpasta

  • 1 courgette
  • 250 g pasta
  • 400 g tomatensaus
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

Kip

  • Begin met de kip, die heeft de meeste tijd nodig.
  • Zorg dat de temperatuur van de barbecue op 200 graden zit.
  • Doe het bier en de cola in een kom en voeg de kruiden toe.
  • Meng goed door elkaar en giet het mengsel in het blik tot het 3/4 vol is.
  • De rest van het mengsel hou je opzij om de kip mee in te wrijven.
  • Zet de kip op het blik en plaats deze in de barbecue. Wrijf de kip in met het overige van het mengsel en herhaal dit een paar keer gedurende de braadtijd. De kip zal ongeveer 2u nodig hebben tot ze gaar is.

Bloemkool

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snij de roosjes van de bloemkool in schijfjes en leg deze in een ovenbestendige schotel.
  • Doe de Za'atar en Vadouvankruiden erover samen met de arachideolie en meng door elkaar.
  • Plaats de schotel in de oven voor ongeveer 35 minuten. Roer af en toe eens door elkaar.
  • Ondertussen maken we de topping. Doe de Labneh in een kommetje en voeg de bieslook, peper, zout en een scheutje olijfolie toe. Roer goed door elkaar.

Groentepasta

  • Zet een kookpot met water en zout op het vuur en breng aan de kook. Kook de paste gaar.
  • Maak van de courgette spaghettislierten.
  • Neem ondertussen een pan en zet op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en doe de courgetteslierten in de pan. Doe er peper en zout bij.
  • Als de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je deze toe bij de courgette. Meng goed.
  • Voeg de tomatensaus toe, meng goed door elkaar en laat 2 minuten pruttelen.

Notities

Heb je geen barbecue die dicht kan, kun je de kip ook in de oven maken.  Ik heb een kip van ongeveer 1 kg genomen. In de oven zal deze zeker 1u tot 1u30 moeten braden.
Heb je geen toestel om courgetteslieren te maken, kun je de courgette ook in reepjes snijden.
Voor de pasta gebruikb je best spaghetti, tagliatelle,… 
Geen kort gesneden pasta.
Als tomatensaus heb ik de pastasaus van Elvea gebruikt. Heel lekker en zonder kleurstoffen. Je kan jouw tijd gebruiken om de rest te maken.