fbpx

Gazpacho en toast met crème van geitenkaas

Op reis in Frankrijk nam ik dit als voorgerecht. Ik vond het zo lekker en fris dat ik besloot om er mijn versie van te maken.

Ik weet niet wat er allemaal in die gazpacho zat daar in Frankrijk (buiten tomaten uiteraard) dus heb ik mijn fantasie laten werken. Er zit een verrassend iets in en die past helemaal in dit gerecht. De combinatie met de crème van geitenkaas brengt alles mooi in evenwicht en maakt het af.

Ik ben fan, hopelijk jullie ook.

Gazpacho en toast met crème van geitenkaas

Gang Brunch, Lunch, Soep, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Gazpacho

  • 4 tomaten
  • een halve komkommer
  • een half teentje knoflook
  • 200 g tomatenpassata
  • een handvol frambozen
  • paar takjes bieslook
  • peper
  • zout

Toast met crème van geitenkaas

  • 4 sneetjes geroosterd brood
  • 200 g verse geitenkaas
  • een scheutje melk

Instructies
 

Gazpacho

  • Snij de tomaten en een halve komkommer in grove stukken en doe in een blender.
  • Pel de knoflook en doe een half teentje bij de rest van de groenten.
  • Voeg de tomatenpassata toe samen met de frambozen.
  • Snij een paar takjes bieslook fijn en doe eveneens in de blender.
  • Kruid met peper en zout. Mix alles goed fijn. Proef en voeg indien nog wat peper en zout toe.
  • Neem een grote kom en een fijne zeef. Giet de gazpacho door de zeef zodat alle pelletjes en pitjes achterblijven. Zet een paar uurtjes in de koelkast.

Toast met crème van geitenkaas

  • Doe de harde korst van de geitenkaas. Snij de geitenkaas in grove stukken en doe in een blender. Voeg ook een scheutje melk toe.
  • Mix tot een gladde massa. Er mag geen enkel stukje in de crème zitten. Als het mengsel te droog of te korrelig is, voeg dan nog wat melk toe.
  • Doe de crème in een spuitzak en leg een paar uur in de koelkast om op te stijven.
  • Nadat de crème opgesteven is, kun je deze mooi op de toast spuiten. Werk af met wat restjes komkommer en eventueel een kerstomaatje.

Notities

Voor de gazpacho heb je een blender nodig. Heb je dit niet, kan je ook een staafmixer gebruiken.
Ik maak de gazpacho en de crème van geitenkaas een paar uur op voorhand en zet die in de koelkast. De gazpacho moet goed fris hebben en de crème kan dan opstijven.
Voor de toast heb ik ciabatta gebruikt maar je kan eender welk brood gebruiken.