fbpx

Aardbeienmousse

Nu de zomer op zijn einde loopt, wil ik toch nog even genieten van wat zomers fruit. Ook al schijnt de zon niet buiten, ik zorg er wel voor dat je dit zomers gevoel krijgt als je dit eet.
Hier word je instant blij van. Lekkere zoete aardbeien in een overheerlijk en simpel dessertje. Precies roze wolkjes met daarbij het fluweel rood van de aardbeien die er tussen en erop zitten.

Aardbeienmousse

Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bakje aardbeien
  • 500 g mascarpone
  • 100 g Amaretti koekjes
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • een scheut Amaretto
  • enkele muntblaadjes

Instructies
 

  • Spoel de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje. Snij in 2 en doe ze in een maatbeker. Neem een staafmixer en mix ze tot een gladde massa.
  • Doe de mascarpone in een mengkom en klop deze los. Voeg de poedersuiker toe en meng door elkaar.
  • Voeg de gemixte aardbeien bij de mascarpone en meng alles goed door elkaar. Doe de mousse in een spuitzak en leg even in de koelkast.
  • Verkruimel de Amaretti koekjes in een kom en doe er een scheut Amaretto op zodat ze wat zachter worden.
  • Snij ondertussen wat aardbeien in schijfjes en hou opzij.
  • Neem een glas en doe er een bodempje koekjes in. Spuit er wat van de mousse op. Daarna leg je de schijfjes aardbeien erop en terug wat mousse er bovenop.
  • Werk af met een aardbei en een muntblaadje.