fbpx

Gehaktballetjes met een twist

Dat ik een vrouw ben met ballen aan haar lijf, dat is geweten. Een pittig dametje die weet wat ze wil.
Maar daarnaast ben ik ook zot van gehaktballen.

Dit gerecht bijvoorbeeld is hemels!

Gehaktballetjes met een twist

Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 koffielepels Vadouvan kruiden
  • 250 ml kippenbouillon
  • een scheutje whiskey
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels Luikse siroop
  • bakboter
  • peper
  • zout
  • enkel takjes verse peterselie

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een grote mengkom en maak wat los met een vork.
  • Doe peper, zout, Vadouvan kruiden, het ei erbij en kneed goed door elkaar.
  • Als het gehakt te nat is, doe er wat paneermeel bij en kneed nog eens goed door elkaar.
  • Draai balletjes van het gehakt.
  • Zet een grote pan op het vuur met een klontje boter en bak de balletjes bruin. Leg de gebakken balletjes op een bord.
  • Snij de ui in ringetjes en doe in de pan. Blus de pan met de whiskey en roer goed het aanbaksel los.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat wat inkoken op een laag vuur. Voeg dan de Luikse siroop toe. Roer goed tot de siroop gesmolten is.
  • Leg de gehaktballetjes in de saus en laat nog even meepruttelen. Werk af met verse gehakte peterselie