fbpx

Warme salade van parelcouscous en chorizo

Een salade hoeft niet altijd koud te zijn. Bij frissere dagen smaakt deze warme salade des te meer.
De combinatie van het zoute van de chorizo en het zoete van de rozijnen is heerlijk.

Dit brengt instant de zon in jouw bord en je krijgt het er lekker warm van.

Warme salade van parelcouscous en chorizo

Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g parelcouscous
  • 1 chorizoworst
  • 1 rode paprika
  • een handvol rozijnen
  • olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • verse munt

Instructies
 

  • Laat de rozijnen weken in wat water.
  • Kook de parelcouscous gaar in licht gezouten water.
  • Snij de paprika in kleine stukjes en de chorizo in ringen. Snij dan de ringen nog eens doormidden.
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en doe de paprika in pan. Bak eventjes aan. Voeg nadien de chorizo toe en laat even bakken om een laag vuur. Voeg daarna de rozijnen toe en roer om.
  • Giet de parelcouscous af en laat goed uitlekken. Doe deze in de pan bij de rest van de ingrediënten. Roer om en laat even meebakken.
  • Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • Snij enkele blaadjes verse munt en doe die in de pan bij de warme salade. Klaar om op te dienen.