fbpx

Zalmtartaar

Een heel lekker en makkelijk voorgerecht waar ik altijd mee scoor is deze zalmtartaar. Of het nu zomer en warm is of je serveert hem in de winter tijdens je kerstmenu, dit smaakt altijd.
Bovendien is het snel klaar, op nog geen kwartier tijd.
Benieuwd of jullie het even lekker vinden.

Zalmtartaar

Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g verse zalm
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 theelepel wasabipasta
  • een paar takjes bieslook
  • peper
  • zout
  • gemengde sla
  • preischeuten

Instructies
 

  • Hak de verse zalm heel fijn met een mes. Het hoeft zeker geen mousse te zijn. Fijne kleine blokjes. Doe in een mengkom.
  • Pel de sjalot en hak fijn. Doe deze bij de zalm.
  • Meng de zure room met de wasabipasta en voeg bij de zalm.
  • Hak de bieslook fijn en doe bij het mengsel. Kruid met peper en zout en roer alles goed om.
  • Dresseer op een bord en serveer er wat gemengde sla bij en werk af met wat preischeuten.

Notities

Zorg ervoor dat de tartaar fris is. Je kan hem een paar uurtjes op voorhand maken maar zet hem zeker in de koelkast.