Ga terug

Koolvishaasje met een limoensausje

Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 koolvishaasjes
  • 1 preistengel
  • 1 kleine venkel
  • 5 aardappelen
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • 1 koffielepel limoensap
  • 60 g ongezouten roomboter
  • een scheutje melk
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • boter

Instructies
 

  • Maak de groenten schoon. Snij de prei in kleine ringen en de venkel in kleine blokjes. De groene takjes van de venkel hou je opzij en kun je gebruiken als versiering voor het gerecht. Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de groenten gaar. Kruid met peper en zout.
  • Schil de aardappelen en kook deze gaar in een kookpot met licht gezouten water.
  • Stamp de aarappelen met een pureestamper. Voeg een scheutje melk toe. Kruid met peper en eventueel nog wat zout. Voeg als allerlaatse de graantjesmosterd toe. Roer alles goed om. Houdt de puree warm op een laag vuurtje.
  • Neem een pannetje en doe er de ongezouten roomboter in. Laat langzaam bruin worden op een laag vuur. De boter moet een lichtbruine kleur hebben. Voeg op het einde het limoensap toe.
  • Kruid de koolvishaasjes langs beide kanten met peper en zout. Neem een pan en doe er een klontje boter in. Bak de vis gaar.