fbpx

Asperges met crème van Parmezaan

Als het de tijd is van de asperges dan gaan we er volle bak voor. En deze keer niet op zijn Vlaams maar op zijn Italiaans.

Een heerlijke combinatie van het zoute van de crème met de zachtheid van de asperges en om er een extraatje bij te geven: een gepocheerd eitje. Lekkere smaken. Beetje verrassend misschien maar geloof me, eenmaal je dit gegeten hebt, ben je verkocht.

Natuurlijk smaakt dit des te beter met een goed glas wijn erbij. Om in de Italiaanse sfeer te blijven, kun je gaan voor een Italiaanse witte wijn.

Wil je graag een bijpassende wijn hierbij? Klik dan even hieronder:
www.lavinoteca.shop/cantine-fina-taif-zibibbo.html

Asperges met crème van Parmezaan

Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 witte asperges
  • 250 ml kookroom
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • azijn

Instructies
 

  • Schil de asperges en snij het harde gedeelte van ongeveer 3cm onderaan eraf.
  • Doe de asperges in een kookpot met water en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken. Laat nadien de asperges uitlekken op een keukenhanddoek.
  • Maak ondertussen de crème van Parmezaan. Doe de room in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed tot het een glad geheel wordt. Kruid af met peper en indien nodig zout.
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak de asperges rondom aan. Kruid met peper en zout. Hou de asperges warm.
  • Neem een grote pot en vul deze voor 3/4 met water. Doe er een flinke scheut azijn in. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit stolt.
  • Breek elk ei in een apart kopje. Zorg dat de dooier heel blijft.
  • Zet het vuur zachter zodat het water onder het kookpunt blijft. Roer met een lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat.
  • Giet het eerste ei in het midden van de pot met zacht kokend water. Na ongeveer 90 seconden is het ei gaar. Verhoog indien nodig de temperatuur van het kookvuur een beetje. De dooier van het gepocheerd ei zou binnenin nog lopend moeten zijn.
  • Doe het gepocheerd ei uit het water met een schuimpan zodat het water weglekt. Leg het ei op een keukenhanddoek.
  • Neem per bord 3 asperges en leg het gepocheerd ei erbovenop. De crème drapeer je er mooi naast. Als je in het ei snijdt, dan loopt het eigeel mooi over de asperges.

Notities

Doe vooral geen zout in het water waar je eieren pocheert. Dat werkt averechts. Je kan voor het opdienen, wat fleur de sel over het gepocheerd ei strooien.