Boontjessalade met een twist
Mooi weer, warm en zon. Dan krijg je instant zin in barbecue. En wie barbecue zegt, zegt salades!
Deze lekkere boontjessalade is een schot in de roos. Heb me laten inspireren door de klassieker salade Niçoise maar heb er een twist aan gegeven.
Heb een pareltje ontdekt in de winkel: gerookte ansjovis. Heeft een lekkere smaak aan deze salade. Vind je dit niet, kan het ook met ansjovis in olijfolie.
Dit is de zomer op jouw bord!
Boontjessalade met een twist
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
- 500 g sperziebonen
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 8 ansjovisjes
- zwarte olijven
- lente-ui
- peper
- zout
- 2 eetlepels zure room
- 2 eetlepels mosterd
- een scheutje water
- zwarte peper
Zet een grote kookpot met water op het vuur, kook de bonen gaar en laat afkoelen.
Pel de rode uit en snij in fijne ringen.
Snij de olijven en de ansjovis in stukjes.
Snij de tomaten in partjes.
Doe de bonen in een grote kom en strooi de gesneden olijven en ansjovis erover. Leg daarop de partjes tomaten en de uienringen.
Meng de zure room, mosterd en een scheutje water samen in kommetje. En dresseer wat over de salade.
Werk af met zwarte peper en de lente-ui.