Broccolitapenade met makreel
Een verrassende combinatie maar zo lekker. De smeuïgheid van de broccoli en het zoute van de makreel. Een smaakbommetje.
Een lekker hapje of lunch. Bovendien ook nog eens gezond. Wie zegt dat gezond eten saai en niet lekker is. Probeer dit eens en laat het mij weten.
Broccolitapenade met makreel
Gang Borrelhapje, Brunch, Lunch
Keuken Belgisch, Veggie
- 1 broccoli
- 1 teentje knoflook
- een paar takjes peterselie
- een paar takjes bieslook
- olijfolie
- peper
- zout
- stokbrood
- 1 blikje gerookte makreel
Warm de oven voor op 200 graden.
Maak de broccoli schoon en pel het teentje knoflook. Doe deze allebei in een kookpot met water en kook gaar.
Snij ondertussen het stokbrood in stukken en sprenkel er wat olijfolie op. Leg deze op een bakplaat en zet in de oven voor ongeveer 5 minuten. Ze moeten mooi krokant zijn.
Snij de peterselie en bieslook fijn.
Als de broccoli en knoflook gaar zijn, doe je ze in een blender samen met de peterselie, bieslook, scheutje olijfolie, peper en zout. Mix glad.
Doe de makreel in kleine stukjes.
Schep wat broccolitapenade op een stukje stokbrood en leg er een paar stukjes makreel op.
Als je geen blender hebt, kun je ook een staafmixer en maatbeker gebruiken.
Dit is ideaal als hapje maar kan ook als lunch. Beleg dan een groot stuk stokbrood met de broccolitapenade en leg er de stukjes makreel op.