Burratadip
Na een weekje genieten in Italië, terug thuis en ik mis de Italiaanse keuken al.
Daarom deze dip van Burrata. Heel snel, makkelijk maar vooral lekker!
Burratadip
Gang Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Italiaans
- 1 Burrata
- 5 kerstomaatjes
- een handvol geroosterde hazelnootjes
- 2 blaadjes verse basilicum
- zout
- peper
- olijfolie
Mix de Burrata tot een gladde massa. Indien de crème te droog is, voeg wat vocht waar de Burrata in zat toe. Doe de crème in een kommetje of een bord.
Kruid met zout en peper.
Snij de kerstomaatjes in 4 en doe deze op de crème.
Hak de hazelnoten grof. Strooi bovenop de crème en tomaatjes.
Snij een paar blaadjes basilicum fijn en strooi deze bovenop de rest.
Werk af met een vleugje olijfolie.
Dit gerechtje kan zowel als dip bij de apperitief gegeten worden met grissini of als voorgerecht met een stukje stokbrood.