fbpx

Chocoladeverlangen

Chocoladeverlangen

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 ml volle room
  • 160 g chocolade
  • 50 g suiker
  • 3 eiwitten
  • rood fruit

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Leg een bakpapier in een ronde bakvorm en leg daarin het bladerdeeg. Leg nog een vel bakpapier in het bladerdeeg. Leg daarin bakparels of ongekookte rijst, moest je dit niet hebben en bak het deeg gedurende 15 minuten in de oven. Dit noemen we blind bakken.
  • Nadat het deeg gebakken is, laat je het afkoelen in de vorm.
  • Smelt de chocolade. Ik deed dit au bain marie.
  • Klop de room om maar niet tot slagroom want je moet hem nog eens omroeren en anders krijg je boter. Je klopt hem op tot het net geen slagroom is. Zet nadien in de koelkast.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg dan de suiker toe.
  • Doe de eiwitten bij de gesmolten chocolade en spatel deze onder elkaar. Voeg nadien de room toe en roer goed om.
  • Doe de chocolademousse op de gebakken bladerdeeg en laat een aantal uren opstijven in de koelkast.
  • Werk af met rood fruit en eventueel wat chocoladeschilfers.

Notities

Chocolade au bain marie smelten wil zeggen: een kookpot met water op het vuur zetten. Daarin komt nog een kom met de chocolade in. Het water mag niet tot aan de kom komen met de chocolade in. Door de warmte gaat de chocolade geleidelijk aan smelten. Blijf roeren erin.
Je kan dit misschien ook in de microgolfoven smelten maar ik doe het op de ouderwetse manier.