fbpx

Curry van pompoen en scampi

De herfst is terug in het land dus tijd om ons te verwarmen vanbinnen.
Toch een kleurrijk gerechtje om de herfst in te gaan.

Kook, proef en geniet.

Curry van pompoen en scampi

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g pompoen
  • 4 wortels
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 24 scampi's
  • 1 eetlepel currypasta
  • 400 g tomatenpassata
  • 125 ml light room
  • 1 theelepel komijn
  • een snuifje kaneel
  • chilipeper
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • lente-ui

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snij deze in kleine blokjes.
  • Rasp de wortels en snij deze in kleine stukken. Snij ook de paprika in kleine stukken. Deze hoef je niet te schillen. Pel de ui en snipper deze fijn.
  • Zet een pot op een middelhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Doe er de currypasta in en laat even meebakken. Voeg daarna alle groenten toe en roer goed om.
  • Doe de tomatenpassata erbij en voeg alle kruiden toe. Chilipeper voeg je toe naar smaak.
  • Laat ongeveer een half uur pruttelen.
  • Pel ondertussen de scampi's en ontdoe deze van hun darmkanaal.
  • Voeg na een half uur de room toe en roer nog eens goed. Voeg tegelijk ook de scampi's toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Werk af met wat lente-ui.

Notities

Ik heb een milde currypasta gebruikt zodat de kinderen mee kunnen eten. Gebruik de currypasta die je zelf wilt. De rode is pittig.
Dit gerechtje is lekker met gekookte rijst.