Eitjes op hun paasbest
Pasen is in aantocht. Dat betekent voorbereidingen treffen voor een lekkere brunch of lunch met familie of vrienden.
Wat er zeker niet kan ontbreken, zijn eitjes. En dat hoeft niet altijd iets klassiek te zijn zoals een spiegelei of een gekookt eitje. Niets mis mee uiteraard!
Verras je gasten met dit gerechtje. Past perfect op de brunch of als hapje vooraf tijdens de lunch.
Je gaat scoren bij groot en klein.
Eitjes op hun paasbest
Gang Borrelhapje, Brunch, Ontbijt
- 3 eieren
- 3 eetlepels Philadelphiakaas
- 1 eetlepel peterselie
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper
- zout
- Bickyuitjes
Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Prik met een eiprikker, een gaatje in de eieren en leg ze in het kokend water. Kook ze gedurende 9 minuten. Dan heb je hardgekookte eieren.
Eenmaal ze gekookt zijn, giet je ze af en laat ze afkoelen in koud water. Pel ze, snij ze in twee en doe ze in een cuttermachine. Voeg daarbij de Philadelphiakaas bij en cutter tot één geheel. Voeg peper, zout, currypoeder, paprikapoeder en peterselie toe en cutter nog eens alles samen. Proef of het genoeg gekruid is.
Doe het mengsel in een spuitzak en leg deze een half uurtje in de koelkast.
Neem glaasjes en spuit er wat eiercrème in. Werk af met wat Bickyuitjes.
Als je geen cuttermachine hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken.
Heb je geen spuitzak in huis, kun je ook een diepvrieszakje nemen, vullen tot halverwege en het hoekje eraf knippen. Dit is wel handig om glaasjes te vullen zonder te morsen.