Laat de bonen samen met de mais uit blik uitlekken in een zeef.
Snij de rode paprika fijn samen met de ui en de chilipeper. Doe de pitjes uit de chilipeper als je het niet te pikant wilt.
Zet een grote pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Voeg het gehakt toe en bak goed aan. Maak deze al bakkend los met een vork. Doe de tomatenpuree erbij en laat even meebakken.
Voeg de paprika, ui en chilipeper toe. Pers de knoflook en voeg deze ook toe. Roer goed door elkaar. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de kruidenmix en roer goed om. Laat ongeveer een 10-tal minuten pruttelen om een middelhoog vuur zonder deksel.
Verwarm de oven op 185 graden.
Voeg de rode bonen en mais toe bij het mengsel, roer om en laat nog 10 minuten mee pruttelen.
Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie.
Neem een tortilla en leg in het midden de chili con carne samen met wat geraspte kaas. Zorg ervoor dat je de tortilla nog kunt dichtvouwen.
Vouw deze dicht en leg in de ovenschaal. Zorg dat de dichte kan naar onder ligt. Doe op elke tortilla nog wat geraspte kaas en zet in de oven tot de kaas gesmolten is.
Notities
De chili con carne kruidenmix koop ik in zakjes van het merk Santa Maria. Ik gebruik zo één zakje voor dit gerecht. Dit vind je in de meeste supermarkten.