Fish and chips
Iedereen kent ongetwijfeld de befaamde Fish and chips van onze buren aan de overkant van het kanaal. Deze versie is toch een tikkeltje anders. Een geslaagde combinatie al zeg ik het zelf. Het woord chips heb ik hier letterlijk genomen.
Ontdek hieronder het recept en laat mij weten wat je ervan vindt.
Fish and chips
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
- 300 g kabeljauwfilet
- 1 zak Doritoschips
- 2 eieren
- 6 eetlepels bloem
- 2 grote zoete aardappels
- arachideolie
- peper
- zout
- paprikapoeder
Warm de oven voor op 190 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij in dikke frieten. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Doe er enkele druppels arachideolie over en meng eens goed door elkaar.
Neem een bakplaat met bakpapier en leg de frieten erop. Zet in de over voor ongeveer 20 minuten.
Snij de kabeljauwfilet in lange repen. Kruid met peper en zout.
Maal de Doritoschips fijn met een keukenrobot of mixer. Doe in een kommetje. Neem nog een kommetje en doe daarin de bloem en in een ander kommetje doe je de 2 eieren. Kluts deze laatste even los.
Doe een visreepje in de bloem, vervolgens in het geklutst ei en paneer deze dan in de gemalen Doritochips. Herhaal telkens opnieuw.
Leg de visreepjes op de bakplaat bij de frieten. Laat deze ongeveer 10 minuten bakken in de oven.
Serveer met een dipsausje zoals tartaar of wat ik gebruik heb: Sauce Blanche van Brussels Ketjep.
Ik heb Doritochips Nacho cheese gebruikt maar je kan het met iedere soort, behalve de natuur. Smaakt niet door.