Geroosterde pompoensoep
Een soepje smaakt altijd. Pimp deze en je hebt een feestelijke soep.
Deze geroosterde pompoensoep is makkelijk en zo klaar. Ideaal om tijdens de feestdagen aan je gasten te serveren zonder dat je hiervoor lang in de keuken hoeft te staan.
Geroosterde pompoensoep
- 1 butternutpompoen
- 2 uien
- 1,5 l kippenbouillon
- tijm
- chilivlokken
- peper
- zout
- olijfolie
- een handvol walnoten
- 100 g feta
- een scheutje room
Verwarm de oven op 190 graden.
Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten en draden. Schil deze niet. Leg de 2 helften in een grote ovenschotel en doe er wat olijfolie over. Strooi de tijm, chilivlokken, peper en zout over. Snij het topje van de uien maar pel deze niet. Wikkel in aluminiumfolie en leg deze bij de pompoen in de ovenschaal. Zet deze in de oven voor ongeveer 45 minuten. Het vruchtvlees van de pompoen moet zacht zijn.
Warm de kippenbouillon op.
Neem een grote kookpot en doe het vruchtvlees van de pompoen erin. De schil heb je niet meer nodig, deze gooi je weg. Pel de ui en voeg deze ook bij de pompoen. Giet er een deel van de kippenbouillon bij en mix tot een glad geheel. Giet de rest van de bouillon erbij en mix verder. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout. Laat de soep eventjes opkoken.
Hak de walnoten grof met een mes. Verkruimel de feta.
Dien de Soep op. Werk af met wat verkruimelde feta en de noten. Doe een wolkje room bij de soep.