Kip tikka masala anders
Je kent dit wel waarschijnlijk. Je wilt een paar restjes wegwerken en gooit vanalles bij elkaar.
Dit gerecht is ook zo ontstaan. Ik was vanalles uit mijn koelkast bij elkaar aan het gooien en ineens had ik dit heerlijk gerecht. De basis waaruit ik vertrokken ben, is een restje tikka masala currypasta. De rest kwam vanzelf.
Het is lekker, beetje pittig maar niet te en klaar in een half uurtje. Wat wil je nog meer.
Kip tikka masala anders
- 1 preistengel
- 1 rode paprika
- 6 champignons
- 2 kipfilets
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 2 eetlepels tikka masala currypasta
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- cayennepeper
- peper
- zout
- olijfolie
- een scheutje melk
Snij de kipfilets in stukken en kruid met peper en zout.
Neem een grote braadpan met deksel en doe er een scheutje olijfolie in en voeg de tikka masala currypasta toe. Laat even aanbakken.
Voeg nadien stukken kipfilets toe, meng goed en laat bakken op een middelhoog vuur.
Snij ondertussen de prei, paprika en champignons in stukjes. Voeg de groenten, tomatenblokjes, paprikapoeder en cayennepeper bij de kip en meng goed om. Laat garen met het deksel op.
Neem ondertussen een kookpot met water en zet deze met een snuifje zout en olijfolie in, op het vuur. Als het water kookt, voeg je de penne toe en kook deze gaar. Giet af en voeg bij de kip. Meng goed door elkaar.
Doe er het scheutje melk bij en kruid eventueel nog af met peper en zout. Meng nog eens alles goed door elkaar en laat nog een 5-tal minuten garen zonder deksel.
Heb je niet graag pittig, dan kun je de cayennepeper weglaten. Heb je het wel graag, dan doe je er extra cayennepeper in.