fbpx

Komkommerrolletjes met gerookte makreel

Een heerlijke zomerdag, dat schreeuwt aperitief. Daarbij hoort een lekker drankje en hapje. Zoals deze witte Portugese Vinho Verde wijn. Deze heeft een kleine sprankeling en is fruitig. Ideaal bij deze komkommerrolletjes met gerookte makreel. Een lekkere combinatie.

Deze heerlijke wijn kun je vinden bij La Vinoteca:
https://www.lavinoteca.shop/quinta-de-sao-sebastiao-rare-vinho-verde.html

Het hapje ga je zelf moeten maken maar is zo klaar dat je snel kunt genieten.

Komkommerrolletjes met gerookte makreel

Gang Borrelhapje
Porties 8 rolletjes

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 75 g gerookte makreelfilet
  • 1 eetlepel Philadelphiakaas
  • 1 lente-ui
  • 1/2 avocado
  • een paar blaadjes sla fijngesneden
  • Peper
  • Paprikapoeder
  • Sumak
  • Sesamzaadjes

Instructies
 

  • Neem een groot vel vershoudfolie.
  • Snij de uiteinden van de komkommer. Neem een dunschiller en snij 8 dunne repen van de komkommer. De eerste met de schil gebruik je niet. Leg de repen naast elkaar op de vershoudfolie en zorg dat een klein beetje overlappen. Dep ze droog met een keukenpapier.
  • Doe de gerookte makreel in een kom en maak los met een vork. Doe de Philadelphiakaas erbij. Meng goed door elkaar en kruis met peper en het paprikapoeder.
  • Snij de lente-ui in fijne ringetjes en zet even opzij.
  • Snij de avocado door midden en doe de schil eraf. Snij in fijne partjes.
  • Bestrijk de komkommerrepen met de gerookte makreelmengeling. Zorg dat de komkommer mooi tegen elkaar blijft liggen.
  • Beginnen vanaf bovenaan met een rij lente-ui, daaronder een rij avocadopartjes en als laatste een rij met de gesneden blaadjes sla. Kruid de avocadopartje nog met een snuifje sumak.
  • Rol de komkommer op met behulp van de folie. Knoop de uiteinden goed en span goed aan. Leg deze 20 minuten in de diepvries zodat je ze nadien beter kunt snijden. Werk af met wat sesamzaadjes en eventueel wat Sriracha mayo.