fbpx

Quiche met witloof en hesp

Vergeet hespenrolletjes met witloof. Dit gerecht is zo hemels dat het een leuke afwisseling is voor de klassieker.

Benieuwd wat jullie ervan vinden.

Quiche met witloof en hesp

Gang Brunch, Lunch

Equipment

  • bakvorm van ongeveer 24cm
  • bakpapier
  • bakparels of rijst
  • maatbeker
  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 rol zanddeeg
  • 4 stronkjes witloof
  • 200 g hesp
  • 250 ml room
  • 3 eieren
  • 200 g geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Ontrol het zanddeeg. Leg een bakpapier in de bakvorm en drapeer het deeg erin. Snij het overtollig deeg die erover komt af. Leg op het deeg nog een bakpapier en leg de bodem vol met bakparels of ongekookte rijst om deze blind te bakken.
  • Zet het deeg in de oven en laat gedurende 10 minuten bakken.
  • Snij ondertussen de stronkjes witloof in stukjes. Verwijder het bitter gedeelte.
  • Zet een pan op een middelhoog vuur en laat er een klontje boter in smelten. Voeg het gesneden witloof toe en kruid met peper en zout. Verlaag het vuur. Stoof aan tot het witloof zacht is. Laat daarna het witloof afkoelen.
  • Snij de hesp in stukjes en zet even opzij.
  • Neem het deeg uit de oven en verwijder de bakparels of rijst. Laat het deeg afkoelen. Verlaag de oven naar 180°C.
  • Neem een maatbeker. Breek daarin de 3 eieren en voeg de room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix alles tot een mooi geheel.
  • Verdeel het gestoofd witloof en de hesp over het deeg. Strooi een beetje geraspte kaas erover. Giet het eiermengsel erover. Zorg dat je niet tot helemaal bovenaan vult maar blijf een centimeter lager dan de rand. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  • Zet de quiche in de oven en bak voor ongeveer 25 minuten. Prik er even in. Er mag geen deeg meer aan je prikker hangen. Dan is de quiche klaar.
  • Laat het wat afkoelen totdat deze lauw is. Combineer dit eventueel met een frisse groene salade.