fbpx

Salade van groene boontjes en maatjes

Een simpel, lekker en fris gerechtje en bovendien heel snel klaar.

Hiermee scoor je bij iedereen. Een perfect huwelijk kun je het ook wel noemen.

Salade van groene boontjes en maatjes

Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g sperziebonen
  • 4 maatjes
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 2 eetlepels water
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Zet een grote pot met water op het vuur en breng aan de kook met een goede snuif zout. Ondertussen dop je de boontjes en was je ze. Als het water kookt, doe je de boontjes in de pot en kook je ze gaar. Giet de boontjes af en koel met koud water.
  • Ondertussen maak je de dressing. Doe de zure room, mosterd, gehakte dille in een kom en roer goed door elkaar. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe om ze minder dik te maken. Proef en kruid met peper en zout. Zet de dressing in de koelkast zodat ze lekker fris heeft bij het opdienen.
  • Schil de aardappelen en doe in kleinere stukken. Neem een kookpot en doe de aardappelen erin. Zet ze onder met water en een snuifje zout. Breng aan de kook en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
  • Pel de sjalot en snipper deze fijn. Zet even opzij.
  • Snij de maatjes in kleinere stukken.
  • Neem groot bord en leg de boontjes erop. Kruid met een snuifje peper en zout. Strooi er de helft van de gesnipperde sjalot over. Leg de stukjes aardappelen ertussen met daarop de stukjes maatjes. Strooi de rest van de sjalot erover. De dressing verdeel je er wat over. De rest van de dressing kun je er apart bijgeven.