Scampi’s in mascarpone saus
Dit gerecht is voor vingers en lippen af te lekken. Scampi’s in heerlijke saus op smaak gebracht met lekkere kruiden. Meer moet dit niet zijn.
Ik had het genoegen om een receptje te mogen maken met kruiden van Smekk
Een fantastische smaakcombinatie. Dit is een schot in de roos.
Willen jullie ook deze kruiden en nog veel meer? Klik en laat je verleiden: Smekk
Scampi’s in mascarpone saus
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 28 gepelde scampi's
- 500 g tomatenpassata
- 200 g tomatenblokjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel mascarpone
- 2 eetlepels Mermaid's bite kruiden
- 2 eetlepels Rasta pasta kruiden
- peper
- zout
- olijfolie
Doe de scampi's in een grote kom en doe er de Mermaid's bite kruiden, peper, zout en een scheut olijfolie bij. Roer goed om en laat een paar minuten marineren.
Pel ondertussen de uit en de knoflook. Snipper de uit en plet de knoflook.
Neem een grote pan en doe er een scheut olijfolie in. Zet op een middelhoog vuur. Doe de scampi's erin en bak ze 2 minuten langs beide kanten. Doe ze uit de pan en zet even opzij.
Doe de ui en knoflook in de pan, roer goed zodat het aanbaksel loskomt. Doe de tomatenpassata en blokjes erbij. Kruidt met de Rasta pasta kruiden, peper en zout. Roer goed om en laat een 10-tal minuten sudderen op een laag vuur. Roer af en toe eens zodat het niet gaat aanbranden.
Voeg de scampi's toe en de mascarpone toe en roer goed om. Laat nog 2 minuten sudderen.