Spaghetti al ragù
Ik hou van Italië en Italiaans eten. Zou iedere dag pasta kunnen eten.
Dit was een probeersel die echt goed uitgedraaid is. Als je dit hebt gegeten, waan je je in de zevende hemel.
Mijn versie van een Italiaanse klassieker.
Buon appetito!
Spaghetti al ragù
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
- 750 g ribbetjesvlees (ongeveer 3 ribben)
- 690 g tomatenpassata
- 1 eetlepel tomatenconcentraat
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- een scheutje rode wijn
- olijfolie
- peper
- zout
- 1 theelepel oregano
- 500 g spaghetti
Pel de ui en de knoflook. Snij in fijne stukjes.
Doe het vlees van de ribbetjes en maak los met je handen.
Neem een kookpot en doe er een scheut olijfolie in. Zet op een middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe samen met het tomatenconcentraat. Roer goed om en blus met een scheut rode wijn.
Voeg de tomatenpassata toe en roer goed om. Kruid met peper, zout en oregano.
Voeg het vlees toe, meng goed door elkaar en laat pruttelen op een zacht vuurtje gedurende voor een uurtje.
Neem een grote kookpot met water en een snuifje zout. Breng aan de kook en voeg de spaghetti toe. Laat deze garen volgens de verpakking.
Als de saus te droog is, kun je een wat van het kookvocht van de pasta erbij doen. Begin met een paar eetlepels en roer om.
Meng de spaghetti onder de vleessaus en dien op.
Het vlees dat ik gebruikte is eigenlijk restjes van de ribbetjes op de barbecue. Deze waren low en slow gegaard volgens de 3-2-1 methode op de Kamado. Gerookt op kersenhout met een rub van kruiden. Dit heeft toch een meerwaarde aan de ribben.
Het waren ook dikke vleesribben.
Een alternatief kan ook pulled pork zijn die je bij de meeste slagers kunt kopen. Soms moet je deze wel op voorhand bestellen.