fbpx

Tortelloni soep

Een lekker soep smaakt altijd. Zeker als het een maaltijdsoep is. Je hebt alle groeten en vitaminen binnen die je nodig hebt en het vult ook nog eens goed.

Deze fluweelzachte soep met tortelloni is in een wip klaar en bovendien heel lekker.

Tortelloni soep

Gang Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 340 g tomatenpassata
  • 800 g tomatenblokjes
  • 600 g spaghettigroenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml water
  • 1 bouillonblokje groenten
  • 2 eetlepels Boursin cuisine tomaten
  • 500 g Tortelloni pasta
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • oregano

Instructies
 

  • Neem een grote kookpot en zet op een middelhoog vuur. Doe er een scheut olijfolie in.
  • Pel de knoflook en snij in grove stukken. Voeg deze samen met de spaghettigroenten in de kookpot en roer door elkaar. Laat even stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes toe samen met de passata en roer alles door elkaar.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe.
  • Doe alle kruiden in de soep en laat een 25-tal minuten koken.
  • Doe de Boursin cuisine in de soep en mix alles toe een mooi geheel. Proef en kruid bij indien nodig.
  • Zet de gemixte soep terug op het vuur en breng aan de kook. Voeg de Tortelloni toe en laat koken tot de pasta gaar is.
  • Dien de soep op en werk eventueel af met gebakken champignons, spekblokjes of geraspte Parmezaanse kaas.

Notities

De Tortelloni die ik gekocht heb, heeft een kooktijd van 3 minuten.
Ik heb er met vlees gekocht maar je kan er ook met ricotta en spinazie kopen.