fbpx

Opgevulde pastaschelpen in het oranje

Je hebt paling in het groen dus waarom dan ook niet pasta in het oranje.

Pompoenseizoen is volledig bezig dus gaan we even total loss. We laten de klassieke bereidingen even voor wat ze zijn en ik waag me aan een oranje saus op basis van pompoen. De mooie kleur en lekkere combinatie met de opgevulde pastaschelpen doen je even wegdromen op een zonnige herfstdag. De bladeren aan de bomen kleuren oranje, rood, geel en waaien mee met de wind.

Proeven? Laat je gaan! Het is een makkelijk recept en kan perfect op voorhand gemaakt worden.

Opgevulde pastaschelpen in het oranje

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Oranje saus

  • 750 g geschilde pompoen
  • 1 kg kerstomaten
  • 1 kleine knoflookbol
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 koffielepel tijm
  • chilivlokken

Pastaschelpen

  • 24 pastaschelpen
  • 200 g gerookte ham
  • 500 g ricotta
  • peper
  • geraspte kaas

Instructies
 

Oranje saus

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Neem een bakplaat en leg er de kerstomaten op zijn geheel erop.
  • Snij de geschilde pompoen in kleine stukken. Leg deze ook op de bakplaat bij de kerstomaten.
  • Neem de knoflookbol en snij de bovenkant eraf. Leg de knoflookbol in het midden van de bakplaat met de pel eraan.
  • Druppel een goede scheut olijfolie over het geheel. Zorg dat er over de knoflookbol genoeg olijfolie is. Kruid met peper, zout en tijm. Schuif de bakplaat in de oven en laat gedurende 25 minuten garen.
  • Eenmaal de groenten gaar zijn (de pompoen moet mals zijn), doe je deze in een blender. De knoflookbol kun je erboven uitknijpen zodat je boterzachte teentjes hebt. De pel heb je niet meer nodig. Mix alles tot een mooi geheel. Nadien doe je de saus door een puntzeef voor de pelletjes van de tomaten. Zo krijg je een mooie, dikke zachte saus. Kruid eventueel nog af met peper en zout en een snuifje chilivlokken.

Pastaschelpen

  • Snij de gerookte ham in kleine stukken. Voeg deze samen met de ricotta in een blender en mix tot een mooi geheel. Kruid met peper.
  • Neem een ovenschotel en doe er de saus in.
  • Vul de pastaschelpen met de vulling. Leg deze in de saus. Zorg dat de pastaschelpen er volledig inliggen, enkel de bovenkant waar de vulling in zit, mag nog vrij zijn. Strooi er wat geraspte kaas over.
  • Zet de ovenschotel in de oven en laat ongeveer 35 minuten garen. Prik er nadien eens in, de pasta moet gaar zijn. Zo niet, laat hem nog 5 minuten garen in de oven.