Feestelijk bladerdeeghapje
De feestdagen zijn in aantocht dus de voorbereidingen voor het menu kunnen beginnen.
Iedereen kent nog wel de bladerdeeghapjes van vroeger warm uit de oven met verschillende vullingen. Dat gaf me inspiratie voor dit hapje maar geen deze keer geen waar je je mond aan verbrandt. Het wordt koud gegeten en is even smeuïg.
Origineel en feestelijk om aan je gasten te geven.
Feestelijk bladerdeeghapje
- 1 vel bladerdeeg
- 75 g Philadelphiakaas
- 75 g gerookte zalm
- 1/4 komkommer
- 1 lente-ui
- 1 eigeel
- peper
- sesamzaadjes
Verwarm de oven op 180 graden.
Rol het deeg open en steek rondjes uit het deeg van ongeveer 5 cm. Leg de rondjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Klop het eigeel los door er een druppeltje water aan toe te voegen. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met wat eigeel en strooi er wat sesamzaadjes over. Bak ze in de oven voor ongeveer 12 minuten. Nadien laat je ze afkoelen alvorens je ze vult.
Voor de vulling hak je de gerookte zalm, komkommer en lente-ui in heel kleine stukjes. Meng met de Philadelphiakaas en kruid met peper.
Snij de bladerdeegrondjes middendoor open en vul deze met de vulling.
Voor de rondjes uit te steken heb ik een gewoon glas gebruikt, iedereen heeft dit wel in huis dus je hoeft geen uitsteekvormen te kopen.
De bladerdeegrondjes zullen mooi opblazen in de oven, dat resultaat moet je bekomen.