Appel met veenbessen anders
Iedereen kent de klassieker een appeltje met veenbessen bij het hoofdgerecht.
Tijd voor een andere versie. Een lekker dessertje om vingers bij af te likken.
Een stukje appeltaart met een bolletje vanilleijs en veenbessen erbij. De combinatie van de drie is een explosie in je mond.
Een lekkere afsluiter van het feestmenu.
Appel met veenbessen anders
- 1 vel zanddeeg
- 4 appelen
- 50 g goeie boter
- suiker
- amandelmeel
- vanilleijs
- 400 g klaargemaakte veenbessen
Verwarm de oven op 200 graden.
Neem een bakplaat en leg er een bakpapier op. Leg daarop het vel zanddeeg en prik er overal gaatjes in met een vork. Strooi er wat amandelmeel over.
Schil de appelen en snij deze in schijven. Snij langs het klokhuis heen. Op het einde heb je dan nog enkel het klokhuis over.
Leg de appelen rondom het deeg. Zorg dat ze overlappen.
Smelt de boter en wrijf deze met een borsteltje over de appelen. Ieder appelschijfje moet beboterd zijn. Strooi er nadien wat suiker over. Zet in de oven en bak deze voor ongeveer 15 minuten op 200 graden. Nadien verlaag je de temperatuur naar 180 graden en bak deze nog 10 minuten verder.
Als de taart is afgekoeld, snij je ze in partjes.
Neem het ijs uit de diepvriezer en plaats deze 15 minuten voor opdienen in de koelkast.
Verwarm de veenbessen op een zacht vuurtje.
Leg een stukje taart op een bord, serveer er een bolletje ijs bij en doe een lepeltje veenbessen over het geheel.
Ik heb de veenbessencompote kant en klaar gekocht. Er bestaan heel goede soorten met bijvoorbeeld rode wijn erbij. Lekker en makkelijk.