fbpx

Vlaams meats Marokaans

Vlaams meats Marokaans

Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokaans, Vlaams
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg varkensslaapjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortels
  • 1 zoete puntpaprika
  • 150 g oranje linzen
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 100 g tomatenpassata
  • een handvol erwtjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet een kookpot op een middelhoog vuur. Doe daarin een scheutje olijfolie en bak de varkensslaapjes mooi bruin. En kruid met peper en zout.
  • Snij ondertussen de wortels, paprika, uit en knoflook in stukjes. De wortel heb ik ik niet geschild want in de schil zit de meeste smaak en vitaminen.
  • Strooi de bloem over het vlees en bak even aan. Voeg vervolgens de groenten toe en roer om.
  • Voeg de tomatenblokjes en passata samen met de kruiden.
  • Laat zeker 3 uur sudderen op een laag vuur onder het deksel en roer af en toe om.
  • Het laatste half uur voeg je de erwtjes en linzen toe. Goed omroeren.

Notities

Varkensslaapjes heb ik onlangs leren kennen bij mijn beenhouwer. Het is te vergelijken met varkenswangetjes maar is veel malser van vlees. Het ligt ook hoger, aan de slaap. Vandaar ook de naam uiteraard.
Dit stoofpotje heb ik een dag op voorhand gemaakt, zo kunnen de smaken goed intrekken. Geloof me de geur en de smaak zijn top!