fbpx

Bloemkoolsoep met bloedworst en peterselieolie

Je nodigt gasten uit en wil een lekker maar ook makkelijk menu op tafel toveren. Het laatste wat je wil is de hele tijd in jouw keuken staan koken en niet bij je gasten kunnen zitten.
Uiteraard wil je beginnen met een voorgerecht. Waarom eens geen soep. Mocht je denken dat soep saai is, dan ben je verkeerd. Deze soep is verrassend en speels.
De combinatie met bloedworst maakt het gewaagd maar is lekker in met de bloemkool.
Een beetje kleur kan ook niet ontbreken. De peterselieolie heeft niet alleen voor een leuke, frisse kleur maar zorgt ook voor een subtiele smaak in de soep.
Hiermee scoor je zeker!

Bloemkoolsoep met bloedworst en peterselieolie

Gang Soep
Keuken Vlaams
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote bloemkool
  • 2 sjalotten
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 bloedworst
  • een handvol peterselie
  • 100 ml zonnebloemolie
  • bakboter
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Ontdoe de bloemkool van de bladeren. Pel de sjalot en snij alles in grote stukken.
  • Neem een grote kookpot en doe er een klontje boter in. Doe daarin de sjalot en de bloemkool en laat even aanstoven.
  • Giet de kippenbouillon erover. Zorg ervoor dat de bloemkool net onder staat. Niet te veel vocht of de soep is de waterachtig.
  • Laat de soep gedurende een 25-tal minuten koken op een middelhoog vuur met het deksel erop.
  • Maak ondertussen de peterselieolie. Die doe je door een handvol peterselie te mixen met 100 ml olie. Zorg dat het vloeibaar genoeg is. Mag geen dikke brij zijn. Voeg eventueel nog wat olie toe indien nodig.
  • Neem een klein pannetje en doe daarin een klontje boter. Als de boter gesmolten is, leg je de bloedworst erin en bak deze mooi langs beide zijden.
  • Als de bloemkool gaar is, mix je de soep tot een gladde massa. Proef en kruid af met peper en zout.
  • Snij de bloedworst in ringen en snij deze nog eens in 2.
  • Doe de soep in kommetje, leg er telkens een paar stukjes bloedworst in en druppel wat peterselieolie erover. Werk af met wat zwart peper.