Koolvishaasje met een limoensausje
Een verrassende combinatie misschien maar geloof me, het is er boenk op!
Je kunt het een perfect huwelijk noemen. Het zoete van de prei met het pittige van de puree en om alles in balans te brengen en op te frissen: een sausje met limoen.
Serveer daarbij een lekker witte wijn. Neem een wijn met aroma’s van citrus en groene appel. In combinatie met kruidige toetsen zoals tijm en venkel.
Dit zal het gerecht naar een hoger niveau brengen.
Klik hier om een lekkere passende wijn te ontdekken:
https://www.lavinoteca.shop/las-margas-garnacha-blanca.html
Koolvishaasje met een limoensausje
- 2 koolvishaasjes
- 1 preistengel
- 1 kleine venkel
- 5 aardappelen
- 1 eetlepel graantjesmosterd
- 1 koffielepel limoensap
- 60 g ongezouten roomboter
- een scheutje melk
- olijfolie
- peper
- zout
- boter
Maak de groenten schoon. Snij de prei in kleine ringen en de venkel in kleine blokjes. De groene takjes van de venkel hou je opzij en kun je gebruiken als versiering voor het gerecht. Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de groenten gaar. Kruid met peper en zout.
Schil de aardappelen en kook deze gaar in een kookpot met licht gezouten water.
Stamp de aarappelen met een pureestamper. Voeg een scheutje melk toe. Kruid met peper en eventueel nog wat zout. Voeg als allerlaatse de graantjesmosterd toe. Roer alles goed om. Houdt de puree warm op een laag vuurtje.
Neem een pannetje en doe er de ongezouten roomboter in. Laat langzaam bruin worden op een laag vuur. De boter moet een lichtbruine kleur hebben. Voeg op het einde het limoensap toe.
Kruid de koolvishaasjes langs beide kanten met peper en zout. Neem een pan en doe er een klontje boter in. Bak de vis gaar.