fbpx

Ingelegde groenten

Niets zo lekker als wat ingelegde ui op de hamburger of ingelegde radijs en wortel bij beleg op de boterham of op een hapjesplank.
Heel makkelijk en heerlijk!

Ingelegde groenten

Equipment

  • 2 glazen bokalen van 250ml

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 2 wortelen
  • enkele radijsjes
  • 200 ml rode wijnazijn
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 koffielepels mosterzaad
  • 4 kruidnagels
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Was de bokalen uit met heet water en laat uitlekken om een propere handdoek.
  • Pel de rode ui, halveer deze en snij in ringen. Doe deze in de ene bokaal samen met een koffielepel mosterdzaad en 2 kruidnagels.
  • Was de wortelen en radijzen onder water en snij in schijfjes. Doe deze in de tweede bokaal samen met het overige mosterdzaad en kruidnagels.
  • Neem een steelpan en zet deze op het vuur. Doe het water en azijn erin en voeg wat peper en zout toe. Breng aan de kook en laat een minuutje doorkoken.
  • Giet het mengsel in de bokaaltjes. De groenten moeten volledig onderstaan. Sluit de bokalen goed en laat minimum 2 dagen trekken.