Doe het gehakt in een mengkom.
Snipper de sjalot fijn, plet de knoflook en voeg bij het gehakt.
Voeg alle kruiden toe.
Hak de pistachenoten grof en voeg bij het gehakt.
Doe 1 ei bij het mengsel en kneed alles goed met de handen.
Voeg het paneelmeel toe zodat het geheel niet te nat is.
Verwarm de oven op 180 graden.
Verdeel het deeg in 3 anders is de massa te groot. Strooi wat bloem op het werkvlak, zo blijft het deeg niet kleven. Rol het deeg uit. Zorg dat het fijn is. Telkens je een 2-tal keer over het deeg gerold hebt, draai je het om zodat de onderkant naar boven komt te liggen en rol uit. Dit herhaal je een aantal keer tot het deeg fijn genoeg is.
Snijd lange stroken van het deeg van ongeveer 5 cm breed.
Neem wat gehakt en rol er een worst van. Leg op het deeg en vouw het deed rond het gehakt. Druk het deed goed rond het gehakt. Zo krijg je lange rol.
Snijd de rol in stukken van ongeveer 5 cm.
Neem een bakplaat en leg er bakpapier op.
Kluts het tweede ei in een kommetje met een scheutje water.
Leg de worstenbroodjes erop en bestrijk met het ei. Dit zorgt ervoor dat de worstenbroodjes een mooie gouden kleur krijgen.
Bak de worstenbroodjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Als ze goudgeel zijn, zijn ze klaar.