fbpx

Zalmballetjes met kruidendip

Ik aperitief graag en het liefst met een lekker hapje erbij. Stilt de eerste honger en is gezellig als je samen bent met familie of vrienden.

Wie eet er niet graag eens een balletje om lekker te dippen?

Enjoy!

Zalmballetjes met kruidendip

Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Brunch
Porties 20 balletjes

Equipment

  • Hakmolen

Ingrediënten
  

Zalmballetjes

  • 400 g verse zalm
  • een halve rode ui
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 ei
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel viskruiden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • Paneermeel
  • Olijfolie

Kruidendip

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels dille
  • 2 eetlepels peterselie
  • 4 blaadjes salie
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

Zalmballetjes

  • Snij de zalm in blokjes, de ui in grove stukken en doe deze in de hakmolen.
  • Voeg daarbij de vissaus, peterselie, viskruiden, peper, zout, het ei en hak alles mooi tot een geheel. Je krijgt een soort deeg. Voeg 1 à 2 eetlepels paneermeel toe als het mengsel te nat is.
  • Neem een bord en doe er wat paneermeel op. Bevochtig je handen en maak balletjes van het deeg. Leg de balletjes op het paneermeel en rol ze erin zodat dit een mooi laagje vormt rond de balletjes.
  • Neem een grote pan, doe er een flinke scheut olijfolie in en zet op een middelhoog vuur. Doe de balletjes erin en zet het vuur wat lager zodat deze niet verbranden. Bak de balletjes mooi goudbruin.

Kruidendip

  • Neem een kommetje en doe er de Griekse yoghurt en mayonaise in. Meng goed door elkaar.
  • Hak de groene kruiden fijn en voeg deze bij de dip. Meng alles goed door elkaar en kruid af met peper en zout.
  • Serveer deze apart in een potje bij de warme zalmballetjes.