Verwarm de oven op 180 graden.
Neem een bakplaat en leg er de kerstomaten op zijn geheel erop.
Snij de geschilde pompoen in kleine stukken. Leg deze ook op de bakplaat bij de kerstomaten.
Neem de knoflookbol en snij de bovenkant eraf. Leg de knoflookbol in het midden van de bakplaat met de pel eraan.
Druppel een goede scheut olijfolie over het geheel. Zorg dat er over de knoflookbol genoeg olijfolie is. Kruid met peper, zout en tijm. Schuif de bakplaat in de oven en laat gedurende 25 minuten garen.
Eenmaal de groenten gaar zijn (de pompoen moet mals zijn), doe je deze in een blender. De knoflookbol kun je erboven uitknijpen zodat je boterzachte teentjes hebt. De pel heb je niet meer nodig. Mix alles tot een mooi geheel. Nadien doe je de saus door een puntzeef voor de pelletjes van de tomaten. Zo krijg je een mooie, dikke zachte saus. Kruid eventueel nog af met peper en zout en een snuifje chilivlokken.