Ga terug

Eitjes op hun paasbest

Gang Borrelhapje, Brunch, Ontbijt
Porties 4 personen

Equipment

  • cuttermachine

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels Philadelphiakaas
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • Bickyuitjes

Instructies
 

  • Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Prik met een eiprikker, een gaatje in de eieren en leg ze in het kokend water. Kook ze gedurende 9 minuten. Dan heb je hardgekookte eieren.
  • Eenmaal ze gekookt zijn, giet je ze af en laat ze afkoelen in koud water. Pel ze, snij ze in twee en doe ze in een cuttermachine. Voeg daarbij de Philadelphiakaas bij en cutter tot één geheel. Voeg peper, zout, currypoeder, paprikapoeder en peterselie toe en cutter nog eens alles samen. Proef of het genoeg gekruid is.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en leg deze een half uurtje in de koelkast.
  • Neem glaasjes en spuit er wat eiercrème in. Werk af met wat Bickyuitjes.

Notities

Als je geen cuttermachine hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken. 
Heb je geen spuitzak in huis, kun je ook een diepvrieszakje nemen, vullen tot halverwege en het hoekje eraf knippen. Dit is wel handig om glaasjes te vullen zonder te morsen.