Ga terug

Coquilles met dillesaus en zeekraal

Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 6 verse coquilles
  • 100 g zeekraal
  • 1 sjalot
  • 150 ml visfumet
  • een handvol verse dille
  • een scheutje room
  • een klontje bakboter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • cayennepeper

Instructies
 

  • Spoel de zeekraal onder koud water. Zet een kookpotje met water op het vuur. Van zodra het water kookt, blancheer je de zeekraal 2 minuten in het kokend water. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water om de groene kleur te behouden en het kookproces te stoppen.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Neem een steelpannetje en doe hierin een scheutje olijfolie. Fruit daarin de sjalot kort.
  • Blus met de visfumet en laat goed inkoken. Voeg een scheutje room toe en laat indikken.
  • Hak de dille en voeg deze bij de saus. Mix alles goed. Kruid af met peper, zout en een snuifje cayennepeper. Houd warm op een laag vuur.
  • Kruid de coquilles met peper en zout. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de coquilles 2 minuten langs elke kant.
  • Doe in een andere pannetje een klontje boter en bak de zeekraal kort aan.
  • Leg wat zeekraal op een bord met daarop de coquilles. Lepel daarop wat dillesaus.
  • Werk af met wat zwarte peper van de molen.