Ga terug

Boontjessalade met een twist

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 g sperziebonen
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 8 ansjovisjes
  • zwarte olijven
  • lente-ui
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mosterd
  • een scheutje water
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Zet een grote kookpot met water op het vuur, kook de bonen gaar en laat afkoelen.
  • Pel de rode uit en snij in fijne ringen.
  • Snij de olijven en de ansjovis in stukjes.
  • Snij de tomaten in partjes.
  • Doe de bonen in een grote kom en strooi de gesneden olijven en ansjovis erover. Leg daarop de partjes tomaten en de uienringen.
  • Meng de zure room, mosterd en een scheutje water samen in kommetje. En dresseer wat over de salade.
  • Werk af met zwarte peper en de lente-ui.