Was de komkommer en snij deze in kleine blokjes. Kruid met peper en zout en laat even marineren.
Snij de blok feta in lange balkjes van ongeveer 1cm breed. Zorg dat je er zeker 8 uit het blok kunt snijden.
Neem 3 kommetjes. Doe in het eerste kommetje wat bloem, in het tweede breek je de eieren en kluts je ze. Doe daarbij peper en zout. In het derde kommetje doe je wat paneermeel.
De balkjes feta wentel je eerste in de bloem. Zorg dat er overal bloem zit. Wentel deze vervolgens in het ei om te eindigen in het paneermeel. Herhaal dit tot je alle fetakroketjes hebt gedaan. Zet een half uurtje in de koelkast.
Maak ondertussen de veenbessencompot. Neem een klontje boter en doe deze in een kookpot. Voeg de veenbessen toe en roer om. Voeg de suiker of Zusto toe en roer om. Laat zachtjes pruttelen om een laag vuur. Roer af en toe om.
Neem een pan en doe er een klontje boter met een scheutje olijfolie in. Laat de pan goed heet worden. Doe de kroketjes in de pan en bak rondom rond goudbruin.
Neem 2 kroketjes per persoon en leg deze op een bord samen met wat veenbessencompot en een eetlepel komkomer. Werk af met wat gehakte peterselie.