Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in kleine stukjes.
Doe deze in een maatbeker met enkele druppels limoensap. Mix tot een puree.
Haal vervolgens de puree door een fijne zeef zodat er geen velletjes in zitten.
Zet een steelpan op het vuur en giet de room erin. Breng aan de kook.
Doe de appelpuree samen met het appelsap erbij en roer om.
Zet het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg bij de room. Roer nog eens goed tot de gelatine volledig gesmolten is.
Neem kleine potjes van ongeveer 5cm diameter en leg er vershoudfolie in. Giet de panna cotta erin tot een hoogte van ongeveer 2cm. Zet zeker 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Zalmtartaar
Hak de zalm in kleine, fijne stukjes. Doe deze in een mengkom.
Hak enkel takjes dille en voeg deze bij de zalm samen met de mosterd.
Kruid met peper en zout.
Zet deze in de koelkast tot je hem serveert.
Afwerking
Neem de panna cotta uit de koelkast en ontvorm door hem met vershoudfolie uit het potje te halen. Neem de panna cotta voorzichting van de folie en leg op een bordje.
Leg daarop wat zalmtartaar en druk lichtjes aan. Werk af met een takje dille.
Notities
De panna cotta kun je ook een dag op voorhand maken en een nacht laten opstijven in de koelkast. Perfect als je gasten ontvangt.