Ga terug

Appelcake helemaal anders

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 250 g platte kaas
  • 250 g suiker
  • 85 g havermout
  • 65 g amandelmeel
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 10 g bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 1 appel
  • een druppel vanille-extract
  • 100 g chocolade
  • 25 g boter
  • 50 ml volle room
  • boter

Instructies
 

Cake

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Maal de havermoutvlokken tot meel. Doe deze samen met het amandelmeel, bloem en bakpoeder in een kom. Maar zeef deze eerst.
  • Klop de eieren met de suiker tot een licht gele massa. Voeg de platte kaas en een druppel vanille-extract toe en roer goed om.
  • Voeg het bloemmengsel toe met het snuifje zout en roer voorzichtig om.
  • Schil de appel, doe het klokhuis eruit en snij de appel in kleine stukjes. Voeg deze bij het deeg en roer om.
  • Doe het deeg in een ingeboterde en bebloemde bakvorm en bak in de oven gedurende 1 uur. Prik na een uur eens in de cake, er mag geen deeg meer aan de prikker hangen. Dan is de cake klaar.
  • Laat de cake afkoelen in de bakvorm, alvorens je deze eruit haalt.

Chocoladeganache

  • Doe de chocolade in kleine stukjes in een kom.
  • Breng de room aan de kook en voeg de boter toe.
  • Giet de kokende massa op de chocolade en roer goed alles om tot de chocolade volledig gesmolten is.
  • Smeer de chocoladeganache bovenop de cake.

Notities

Ik heb geen gewone suiker gebruikt maar een alternatief, Zusto. Deze is even zoet en is van gewicht 1 op 1 hetzelfde als gewone suiker.
Geen fan van chocolade? Je kan de chocoladeganache ook weglaten. Gebruik je creativiteit.