Ga terug

Aardbeienmousse

Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 bakje aardbeien
  • 500 g mascarpone
  • 100 g Amaretti koekjes
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • een scheut Amaretto
  • enkele muntblaadjes

Instructies
 

  • Spoel de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje. Snij in 2 en doe ze in een maatbeker. Neem een staafmixer en mix ze tot een gladde massa.
  • Doe de mascarpone in een mengkom en klop deze los. Voeg de poedersuiker toe en meng door elkaar.
  • Voeg de gemixte aardbeien bij de mascarpone en meng alles goed door elkaar. Doe de mousse in een spuitzak en leg even in de koelkast.
  • Verkruimel de Amaretti koekjes in een kom en doe er een scheut Amaretto op zodat ze wat zachter worden.
  • Snij ondertussen wat aardbeien in schijfjes en hou opzij.
  • Neem een glas en doe er een bodempje koekjes in. Spuit er wat van de mousse op. Daarna leg je de schijfjes aardbeien erop en terug wat mousse er bovenop.
  • Werk af met een aardbei en een muntblaadje.